Nahajate se na: Home » Zanimivosti » 300 kilogramski aligator najden v jarku v Ameriki

300 kilogramski aligator najden v jarku v Ameriki

V ameriški zvezni državi Georgia so v jarku našli aligatorja, ki je tehtal več kot 300 kilogramov in bil velik približno štiri metre.

Kmet je poklical Oddelek za naravne vire (Department of Natural Resources) potem, ko je žival našel v namakalnem jarku, v bližini jezera, v katerem se včasih zadržujejo aligatorji.

Fotografija aligatorja se je pojavila na družbenih medijih še preden so o dogodku poročali tradicionalni mediji. Na sliki je poleg aligatorja tudi biolog Brent Howze, tako da je takoj jasno, da je aligator res velik. Zato so tudi sprva nekateri menili, da je slika ponarejena, saj ne more biti aligator tako velik.

Brent Howze je kasneje v intervjuju za lokalni časnik zagotovil, da slika ni ponarejena. Povedal je, da je on na sliki in je iz nje razvidno, da se tudi sam ni upal preveč približati živali. Ocenjujejo, da naj bi bil plazilec star vsaj 50 let.

aligator

Ko so ga iz jarka spravili na cesto, da bi lahko ocenili njegovo zdravstveno stanje, so opazili, da je imel več poškodb, vključno s strelnimi ranami. Ker je bil aligator v zelo slabem zdravstvenem stanju so ga bili primorani evtanazirati.

Howze je še povedal, da aligatorji ljudi ne obravnavajo kot hrano in se nam raje izogibajo. Povedal je, da se jih ne rabimo bati. Obstajajo že stoletja in prav tako dolgo tudi že živijo v istih krajih kot ljudje in bodo živeli skupaj z nami tudi v prihodnosti.

Aligatorji nimajo naravnih plenilcev v naravi, ogroža jih samo človek. Če se uspešno izogibajo ljudem, lahko zelo zrastejo tudi do takšnih dimenzij, kot je bil najden aligator.

Sezona lovljenja aligatorjev se prične 17 avgusta in traja do 8 oktobra. Da jih lahko lovec legalno lovi, morda pridobiti dovoljenje za lov.¸

Največji aligator najden v zvezni državi Georgia je bil velik kar štiri metre in dvajset centimetrov. Najden je bil leta 2015.