Nahajate se na: Home » Zdravje in lepota » Kakšen namen ima 3D slikanje v zobozdravstvu?

Kakšen namen ima 3D slikanje v zobozdravstvu?

Zobozdravstvo je zelo razvito, predvsem v zadnjih letih, oziroma desetletjih, ko se je razvila tehnologija se je ob enem tudi zobozdravstvo. Na voljo imamo že ugodno 3D slikanje, katero je izpopolnjena rentgenska slika za lažji nadzor izvira bolečin in iskanje napak v ustni votlini. Zobozdravnik po navadi pred pregledom naroči pacientu 3D slikanje, da si najprej ogleda to potem pa ustno votlino, saj lahko na sliki lažje opazi vse izvore težav kakor pa v živo.

3D slikanje

Kako se razlikuje 3D slikanje in 2D slikanje? 2D slikanje je na papirju in v primerjavi z 3D ni tri dimenzionalno, oziroma se ne vidi v visokih ločljivosti in kontrastov iz vseh smeri. Prednosti za 3D slikanje so prikaz celotne ustne votline. Zelo veliko ljudi se na tako slikanje boji pristopiti, saj menijo, da bodo dobili sevanj, ki bo škodovalo na telo. Res je, da boste v prisotnosti sevanja, ampak to je tako majhna količin, da se vam ne bo nič zgodilo. Pred samim vstopom v ta prosto se iz sebe da ves nakit in kar bi lahko uničilo kvaliteto sliko zaradi sevanja. 3D likanje je v primerjavi z navadnim veliko manj nevarno, saj navadno povzroča kar 10- krat več sevanja od 3D.

3D slikanje pride prav, ko je potrebno imeti sliko strukture zobovja in oddaljenost živca. To storitev lahko dobimo pri velikih ponudniki, saj ima to napravo že veliko zobozdravnikov in javnih zdravstev. Za slikanje potrebujete najprej napotnico, katera lahko traja kar nekaj tednov ali celo mesec. Tudi čakalna doba za naročanje je dolga, zato, če se želite temu izogniti se odpravite v kakšno ordinacijo in to opravite takoj. To si lahko zagotovite pri zobozdravstvenem centu Lux Dental,  za vprašanja in dogovore pa jih kontaktirajte ali izpolnite anketo na njihovi spletni strani. Ponudili bodo najboljše ponudbe, katerih drugje ne boste našli tako zlahka.