Nahajate se na: Home » Zdravje in lepota » Sodobna zobozdravstvena metoda All-on-4

Sodobna zobozdravstvena metoda All-on-4

Mnogi Slovenci se zadnja leta odpravljajo v tujino po nove zobe. Kot razlog navajajo, da za majhen denar dobijo dobro kakovost. Pogosto pri tem omenjajo zobni sistem ALL ON 4, ki so ga Hrvaške zobozdravstvene klinike z oglaševanjem zelo dobro predstavile tudi številnim Slovencem.

Za začetek naj zapišemo, da se pogosto izkaže, da cene pri južnih sosedih niti niso bistveno nižje, če se pri zdravljenju uporabljajo enaki materiali in implantate vgrajujejo zobozdravstveni strokovnjaki s podobnim znanjem in izkušnjami.

all on 4

Pot do protetičnih rešitev v slovenskem javnem zdravstvu je dolga. Pomembno je, da ste poleg osnovnega zavarovanja še dodatno zavarovani, saj osnovno zavarovanje krije le 10 % vrednosti zobne protetike. Druga zgodba so čakalne vrste. Po podatkih ZZZS so čakalne dobe več mesecev, v nekaterih primerih celo več let.

Kaj sploh je ALL-ON-4? To je eden od načinov protetičnega reševanja manjkajočih zob. Z besedo protetika namreč imenujemo različne metode nadomeščanja izpadlih zob. Med protetične storitve sodijo zobna krona, prevleka in nadzidek, mostiček, delna in totalna zobna proteza. S sistemom All on 4 se pričvrsti zobno protezo na vsadke in tako zagotovi normalno funkcijo žvečenja, ki je pogosto otežena ob nošenju zobne proteze.

V okviru zdravstvenega zavarovanja ste v določenih primerih upravičeni do zgoraj omenjenih zobno protetičnih nadomestkov, med katerimi pa žal ni sistema ALL ON 4. Implantoloških sistemov zdravstvena zavarovalnica praktično ne pokriva, razen v res izjemno redkih primerih. Zato vam ne preostane drugega, kot da sami plačate vstavitev implantatov, na katero se pričvrsti proteza.

Zobozdravnikov je v Sloveniji veliko, tako da je izbire dovolj. Ker pa zobne ordinacije pogosto javno ne objavljajo svojih cenikov, je ponudba na prvi pogled zelo nepregledna. Če se poglobite v cenike boste ugotovili, da se cene med ordinacijami zelo razlikujejo. Ker zobozdravniki vnaprej ne podajajo cen in ker ne morete obiskati dovolj velikega števila ordinacij, da bi dobili ustrezen vpogled v cene, lahko za pomoč kontaktirate portal eZobozdravnik, kjer poznajo cenike in prijaznost zobozdravnikov. Oni vam bodo ustrezno svetovali in pomagali do najboljše izbire.