Nahajate se na: Home » Avtomobilizem » Avto tepihi – dobra izbira za urejen avto

Avto tepihi – dobra izbira za urejen avto

Vsak lastnik bi rad imel čist avto tako od zunaj, kot od znotraj. Pri tem nam lahko pomagajo kakovostni avto tepihi, ki jih lahko naročite na spletni strani https://www.avtotepihi.si. Pri tem je še posebno treba poudariti notranjost avtomobila, saj se lahko ta umaže veliko hitreje, kot zunanjost. Treba je tudi poudariti, da je avto lažje počistiti zunaj, kakor znotraj. V avtu prevažamo tudi druge osebe, zato se notranjost umaže hitreje in bolje.  S tem si bomo povečali tudi samo udobje med vožnjo in se počutili bolj prijetno v samem vozilu. Lepo urejen avto je bistvo dobrega počutja med vožnjo.

avto tepihi

Avto tepihi so lahko izdelani iz različnih materialov. Vsaka znamka vozila ima svojo dimenzijo. Najbolj pogost so gumasti ali pa tekstilni avto tepihi. Gumasti so lažji za čiščenje in se kasneje obrabijo kakor tekstilni. Pri tem pa je potrebno vedeti, da so gumasti avto tepihi tudi dražji od tekstilnih.

Tekstilni avto tepihi so opremljeni s pritrdilnimi čepi, kar onemogoča premikanje tepiha med vožnjo vozila. Pri tekstilnih so manjši nizki robovi, kar ne nudi tako visoke zaščite kakor pri gumijastih. Prav tako si moramo vzeti več časa za čiščenje tekstilnih avto tepihov. Pri tekstilnih avto tepihi moramo paziti s kakšnimi čistilnimi sredstvi čistimo, saj lahko preveč agresivno čistilo poškoduje tkanino in tekstil. Tekstilni pa se odlično obnesejo v suhem vremenu, niso pa primerni za vlago in zimo.

Gumijaste samo poberemo iz vozila in jih speremo z vodo počakamo, da se posušijo in so ponovno pripravljeni za uporabo. Prav tako so gumijasti veliko bolj primerni za uporabo med zimo, predvsem zaradi vlage in mokrote. Odlično se obnesejo tudi v deževnem vremenu. Uporabimo pa lahko tudi gumijasto korito za prtljažni prostor avtomobila. Podobno kot avto tepihi le da ima večjo površino, spet pa je odvisno kakšno znamo avtomobila imamo.