Nahajate se na: Home » Dom in vrt » Božični okraski, ki ne smejo manjkati v praznično okrašenem domu

Božični okraski, ki ne smejo manjkati v praznično okrašenem domu

Leto se obrne 1, 2, 3 in že je spet tu božič, k temu družinskemu prazniku pa sodijo tudi okraski za vse okuse, tako tisti za adventni čas kot tudi božični okraski. Da vam bo letošnje okraševanje doma še lažje, smo za vas našli nekaj idej, kakšne okraske uporabiti, da bo vaš dom okrašen po vaših željah.

Praznično okraševanje se začne že konec novembra, ko se začne adventni čas. Že tradicionalno v tem času naše domove popestrijo adventni venčki, tako tisti na vratih ali pa namizni, ki so dekorirani s štirimi svečkami. Vsaka svečka simbolizira po en teden do božiča. Potem decembra pa je že čas, da dom popestrijo še božični okraski. Med omenjene okraske sodijo bunkice in lučke za na božično jelko, okraski, ki popestrijo klubsko in jedilno mizo, jaslice ter različni okraski, ki jih obesimo pred hišo ali na balkon.

božični okraski

Božični okraski za praznike popestrijo vsak dom.

Običajno so božični okraski v različnih barvnih kombinacijah tako, da boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč in bo vaš dom polepšalo v prihajajočih prazničnih dneh. Naj še opozorimo, da je vsako leto v trendu določena barvna kombinacija, a brez skrbi, če boste izbrali rdečo, zlato ali srebrno, zagotovo ne boste zgrešili, saj so to barve, ki polepšajo vsako leto božične praznike.

Božični okraski za okrasitev notranjosti doma in zunanjosti
S pomočjo izbranih girland, prevlek za blazine in stole, obeskov in drugih okraskov lahko polepšate stanovanje ali hišo. Za zunanjo okrasitev balkona in vhodnih vrat ravno tako lahko poskrbite z girlandami v kombinaciji z lučkami ali kakšnimi drugimi okraski z zimskimi motivi.

Ne glede na to, kakšni bodo vaši izbrani božični okraski, barvno uskladite tako notranjo kot zunanjo okrasitev, saj bo le ta še dodatno pričarala domačnost in toplino, ki jo začutimo vsako leto ob božično novoletnih praznikih. Želimo vam čudovite in mirne praznike.