Nahajate se na: Home » Zdravje in lepota » Dermatološka ambulanta nudi pacientom številne preglede in posege

Dermatološka ambulanta nudi pacientom številne preglede in posege

Vsak, ki sliši besedo dermatologija najprej pomisli na vejo medicine, ki pacientu nudi strokovne preglede, diagnostiko in zdravljenje sprememb na koži. Toda dermatološka ambulanta ne pomaga le pri težavah s kožo, ampak tudi težavah z lasiščem, z nohti, na sluznici ust, na spolovilih in okolici zadnjika.

Ko na telesu opazite sumljive spremembe, se največkrat ustrašite in med drugim tudi pomislite na najslabši možen scenarij. A vedite, da je pravočasno prepoznavanje nenavadnih sprememb ključnega pomena pri zgodnjem odkrivanju kožnega raka. Dermatološka ambulanta vam lahko najbolje pomaga z rednimi pregledi, ki so priporočljivi v primeru pojava kožnega raka v družini ali pri večjem številu pigmentnih znamenj na koži.

Dermatološka ambulanta

Dermatološka ambulanta sprejema samoplačnike in paciente z napotnico

Ni ga človeka, ki se vsaj enkrat v življenju ne bi spoprijel s pogledom na nenavadne telesne spremembe. Včasih se na telesu pokažejo lise, brazgotine, pigmentne spremembe, bradavice ali le rdečice. Če so te za vas nenavadne, se obrnite na osebnega zdravnika, ki vas bo zagotovo usmeril k pravemu specialistu. Dermatološka ambulanta, v katero vas bo najverjetneje napotil, zajema številne dermatološke storitve, od reševanja zdravstvenih težav pa vse do estetskih.

Če potrebujete specialistični pregled pri dermatologu zaradi zdravstvenih razlogov, potem stopite do osebnega zdravnika, da vam izda napotnico. Dermatološka ambulanta sprejema tako paciente z napotnico kot samoplačnike. Vse paciente se obravnava in pregleda po predhodnem posvetu. Glede na pisno diagnostiko se jim nato svetuje zdravljenje ali morebitni terapevtski ukrepi ter izdaja receptov.

Cena specialističnih storitev je odvisna od obsežnosti pregleda

Veliko pacientov dermatologa obišče zaradi estetskih posegov. Med najpogostejšimi storitvami so slikanje znamenj, odstranjevanje znamenj, izrastkov in bradavic, izrezi znamenj ali tumorjev na koži, odstranjevanje virusnih bradavic, na podplatih, rokah ali telesu. Dermatološka ambulanta je pogosto obiskana tudi zaradi odvzema tkiva za preiskavo oziroma biopsije. Cena vseh teh in podobnih storitev je odvisna od obsežnosti in zahtevnosti posegov.

Ker so čakalne dobe specialistov pri nas vse daljše, potem vam svetujemo, da z obiskom dermatologa ne odlašate predolgo. Na spletnih straneh se pozanimajte, katera dermatološka ambulanta je hitro dosegljiva in za vas tudi finančno sprejemljiva, če boste samoplačnik.