Nahajate se na: Home » Tehnologija » Hosting spletnih strani – rešitev vaše spletne strani

Hosting spletnih strani – rešitev vaše spletne strani

Spletno okolje je ogromen bazen priložnosti in izzivov za nove in stare uporabnike. Za svoje podjetje, organizacijo, društvo, zavod ali svoj osebni profil si zagotovo želite ustvariti podobo, ki bo pri uporabniku vzbudila neomejeno zaupanje. Pri tem vam lahko pomaga hosting spletnih strani, ki je vse bolj popularna izbira različnih uporabnikov. Gostovanje je rešitev, ki omogoča vaši spletni strani uspeh v neomejenem prostoru spletnih iskalnikov.

 

Hosting spletnih strani zagotavlja učinkovito rešitev za vaše spletno mesto.

Hosting spletnih strani zagotavlja učinkovito rešitev za vaše spletno mesto.

 

Kaj je hosting spletnih strani?

Hosting spletnih strani (slovensko gostovanje spletnih strani) predstavlja eno od pomembnih spletnih storitev, ki organizacijam in posameznikom omogoča objavo spletne strani v spletno okolje. Pri tem je ponudnik gostovanja tisti, ki poskrbi za vso tehnologijo in podporo, ki so potrebni, da lahko spletno mesto uporabnika najdemo na spletu.

Hosting spletnih strani se nanaša na gostovanje v spletnem okolju. Vaša spletna stran oz. spletna stran vašega podjetja torej gostuje na serverjih, ki jih zagotavlja ponudnik storitev gostovanja. Ko bo uporabnik želel priti na vašo spletno stran, bo enostavno vtipkal domeno vašega spletnega mesta ter se preko serverja povezal z vaši spletno stranjo. Pomembno je, da si domeno zagotovite sami, lahko pa vam jo zagotovi tudi ponudnik storitev gostovanja. Pri izbiri domene upoštevajte, da mora biti ime domene enostavno, kratko ter tako, da povzema bistvo podjetja, ki ga želite izpostaviti. Domena naj ne vključuje številk, saj se uporabnik, ki ime domene sliši, težje odloči ali je potreben zapis s črkami ali številkami.

Kakšen hosting spletnih strani izbrati?

Pri izbiri gostovanja razmišljajte predvsem o kvaliteti gostovanja. Finančni vložek v gostovanje se med ponudniki (in ponudbami pri istem ponudniku!) razlikuje – odvisen je predvsem od vaših potreb. Med slednje sodijo na primer količine prostora, ki ga potrebujete za vsebine svojega spletnega mesta, vaše potrebe po večjem številu domen in poddomen ter načrtovan obseg obiska vaše spletne strani. Pri izbiri ne pozabite niti na zagotavljanje SSL certifikatov, ki zagotavljajo spletno zaščito in varnost vašega spletnega mest ter uporabnika vašega spletnega mesta.