Nahajate se na: Home » Zdravje in lepota » Kakovosten implantat

Kakovosten implantat

Zobni implantati, ali pa drugače znani zobni vsadki, so danes vsekakor zelo pogosta rešitev, za nadomeščanje odpadnih ali pa kako drugače izgubljenih zob. Implantat pa se v točno ta namen uporabljajo že kar okoli petdeset let, kar je če dobro premislimo zares veliko, tu pa nam je tudi ta ogromen napredek tehnologije omogočil, da je uporaba ravno teh zobnih implantatov oziroma zobnih vsadkov danes, oziroma lahko rečemo v zadnjih nekaj letih, veliko bolj pogosta, kot je ta bila nekoč, danes pa je ta tudi z vsakim dnevom vedno bolj pogosta, temu pa je vsekakor tako zato, ker je zobni implantat zares nekaj zelo posebnega, ki mnogim lepša življenje.

implantat

 

Zobni implantat je dolg približno med 8 mm in 16 mm, ti pridejo vstavljeni v vašo čeljustno kost, tu pa so ti z razlogom, da nadomeščajo vašo zobno korenino. Zobni implanat oziroma zobni vsadek, je torej nekaj, kar se uporablja za nadomeščanje posameznih izpadlih torej manjkajočih zob, lahko pa tudi v primeru večih zob, ti se uporabljajo tudi za podporo mostov in pa zobnih protez. Zobni implantat je narejen iz popolnoma biokompatibilne kovine, ta kovina se imenuje titan. To da je biokompatibilna, pa pomeni, da se lahko ta v samem procesu osteointegracije popolnoma v celoti zaraste z vašo zobno kostjo in da vam v tem primeru ne bo povzročala nikakršnih težav, kot so naprimer razne nezaželene alergijske reakcije, katere se vedno pojavijo takrat, ko je to zares najmanj potrebno.

Sam zobni vsadek oziroma zobni implantat vam vsekakor ponuja ogromno prednosti, torej ta vam bo omogočil zelo dobro, lahko tudi rečemo odlično in pa tudi zelo funkcionalno estetsko rehabilitacijo, z njegovo pomočjo, pa sosednjih zdravih zob ravno tako, ne bo potrebno brusiti za izdelavo mostička. Ta pa vam bo tudi preprečil atrofijo, to pa je zelo huda bolezen, ki povzroči izgubi kosti, posledično tudi brezzobost.