Katera krema za suho kožo mi lahko pomaga?

Nega obraza Essentiq 2017Stres je eden od tistih dejavnikov, ki negativno vplivajo ne le na naše počutje, ampak tudi na stanje naše kože. Enako velja tudi za suh zrak, ki je še posebej prisoten pozimi, ko ogrevamo prostore. Poleti pa naši koži škodujejo premočni sončni žarki, pred katerimi jo je treba zaščititi. Tisti, ki so že po naravi nagnjeni k zelo suhi koži, morajo zanjo še toliko bolj skrbeti in jo negovati. Krema za suho kožo je v tem primeru najboljša zaščita, ki kožo zaščiti in navlaži, predvsem pa poskrbi za izboljšanje njenega naravnega ravnovesja. Takšna krema lahko zelo izboljša stanje, zato se jo splača uporabljati.

 

Še bolje pa je, če za zaščito izberete čim bolj naravno kremo za suho kožo, saj je takšna koža navadno tudi precej občutljiva. Agresivne kreme ji zato bolj škodijo kot koristijo, zato se jim je bolje izogniti. Za zelo suho in občutljivo kožo so najboljši čim bolj naravni rastlinski izvlečki, ki ne obremenijo kože in ne uničijo njenega že tako malo porušenega ravnovesja. Prav takšna je tudi organska krema za suho kožo Essentiq. Njena sestava je premišljeno zasnovana tako, da poskrbi za večjo navlaženost kože in za njeno izdatno nego.

 

Izsušena koža potrebuje namreč veliko hranilnih in vlažilnih snovi, poleg tega pa tudi snovi, ki jo naredijo bolj prožno. Na suhi koži se namreč pozna vsaka najmanjša gubica. Takšno stanje pa lahko izboljšamo le tako, če uporabljamo kakovostno kremo za suho kožo, ki jo moramo tudi redno uporabljati. Tako bo naša koža v vsakem trenutku navlažena in zaščitena pred negativnimi dejavniki, ki jo lahko še bolj izsušijo: pred stresom, suhim zrakom, vetrom, mrazom, sončnimi žarki itd. Seveda pa je za zaščito proti sončnim žarkom treba uporabljati še dodatno zaščitno kremo z visokim zaščitnim faktorjem.

Posted in Zdravje