Nahajate se na: Home » Storitve/trgovina » Zakaj je digitalni tisk najcenejši tisk za manjše naklade?

Zakaj je digitalni tisk najcenejši tisk za manjše naklade?

Najcenejši tisk je zagotovo digitalni tisk, pod pogojem, da gre za manjše naklade. Manjša naklada pa pomeni lahko nekje do 100 ali največ 5000 kosov. Gre za to, da je priprava zelo poceni in da in velikega odpadka, zato, ko boste tiskali tiskovine, izberite najcenejši tisk, da si optimizirate stroške poslovanja. Cena tiska je odvisna tudi od formata tiskovine. Či bolj je prilagojena tiskarski poli, večji izkoristek papirja in ni je tisk cenejši. Zato se pred tiskom prej posvetujte z oblikovalcem in tiskarjem zaradi zmanjšanja stroškov tiska. Če želite resnično najcenejši tisk, potem morate izbrati enobarvni tisk, ki je cenejši od barvnega. Poleg tega je treba izbrati tudi ustrezen, cenejši papir.

najcenejši tisk

Na papir od 80 g je najcenejši tisk, bolj kot je debel papir in ima večji volumen, dražji je. Bolj,. kot je fin papir in obarvan ter poseben ali prevlečen s posebnimi premazi, dražji je. Na vse to vas lahko opozori primeren in izkušen tiskar. Ofsetni tisk spada med nedražje tiske, ta se splača samo za izjemno visoke naklade, v tem primeru je cenejši od digitalnega in tudi hitrejši. Pri ofsetnem tisku je samo odpadek, da nastavijo stroj, 100 ali več kosov. Poleg tega so lahko večja odstopanja od barv, zaradi česar prej raje zahtevajte poskusni odtis.

Digitalni tisk je najcenejši tisk in je cena na kos enaka za 1 kos, lai za 10, 100 ali več. Priprave skoraj ni razen kalibriranja tiskalnika s papirjem. Odpadka je zelo malo. Porednost digitalnega tiska je v tem, d se lahko vsako tiskovino posebej personalizira in to cene ne poveča. Tiskovino se da enako, kot na domačem računalniku in tikalniku, prilagajati sproti, saj se tisk odtisne neposredno na papir. Edino laserski tiskalniki uporabljajo medij, kot je boben. Vendar ti cene ne spremni, že vedno gre za digitalni tisk.

Najcenejši tisk se najbolj splača za majhne tiskovine, kot so vizitke, vabila, zloženke, plakati, brošure nizkih naklad, katalogi in podobno. Kakovostni katalogi velikih naklad se še vedno bolj splačajo tiskati na ofsetnem stroju.