Nahajate se na: Home » Šport in prosti čas » Kje najti dobra otroška kolesa?

Kje najti dobra otroška kolesa?

Se še spomniš, ko so ti starši kupili prvo kolo? Kakšno navdušenje in sreča sta te preplavili. Prav užival si v svobodi gibanja. Ja, kot otroci smo se veliko vozili s kolesi. Tudi danes se veliko malčkov podi po ulicah.

Starši se za nakup prvega otroškega kolesa odločijo, ko je otrok še majhen. Otrok ga hitro preraste in že je potreben nakup novega. Več o otroških kolesih  zasledite na https://www.enduro.si/otroska-kolesa/

Malčku res ne kupujmo prevelikega kolesa, kljub temu, da ga bo hitro prerastel. Otroška kolesa naj bodo primerna za otrokovo starost in njegovo velikost. Naj otroška kolesa otroci preizkusijo kar sami. Majhni otroci sprva na kolesu le sedijo. Poganjati ga še ne znajo in za pomoč potrebujejo odrasle. Starši mu lahko pri učenju pomagajo s krmilno palico, s katero potiskajo in usmerjajo njegovo kolo. Tudi kasneje, je zelo praktična, saj lahko z njo otroka tudi hitro ustavijo, če je to potrebno.otroška kolesa

Otroška kolesa so navadno lažja kot kolesa za odrasle. To je poleg varnosti pomembno tudi za starše, saj jih prenašajo, nosijo po stopnicah, ter jih dajejo v avto in ven. Lahka otroška kolesa morajo biti izdelana iz kvalitetnih materialov. Pomembno je, da bodo takšna otroška kolesa za otroke bolj stabilna in varna.

Otroška kolesa so tudi najbolj prodajana kolesa. Ponudnikov pa je na trgu res veliko. Izdelana so v različnih barvah in velikostih. Izbiramo lahko med modeli z različnimi zavorami in prestavami. Lahko izbiramo tudi takšna s pomožnimi koleščki ali brez. Tako kot je pomembno, da so lahka, so pomembni tudi nekateri drugi dodatki na kolesu. Nekatera otroška kolesa imajo oblazinjeno krmilo, ki poskrbi za manj poškodb pri morebitnemu padcu. Lahko imajo odsevna stekla, ki poskrbijo, da bo otrok viden tudi, ko se stemni. Takšna otroška kolesa bodo za otroke še bolj varna.

Široka ponudba raznih takšnih koles je na voljo tako v trgovinah z otroško opremo, kot tudi v športnih trgovinah.