Nahajate se na: Home » Zdravje in lepota » Puljenje modrostnega zoba LuxDental

Puljenje modrostnega zoba LuxDental

Naši zobje so včasih kar velik problem. Ni ga človeka, ki ne bi vsaj enkrat imel v življenju kakšno težavo oziroma bolečino. Ko enkrat kateri zob boli, bolečina večkrat sama od sebe ne mine. Še huje pa je, ko začne bolet modrostni zob, takrat pa nam ostane še samo zobozdravnik. Nekoč ljudje oziroma naši predniki niso imeli takih težav z modrostnimi zobmi. Pravijo oziroma raziskave kažejo, da so imeli večje čeljusti in zato so imeli modrostni zobje več prostora. Danes pa je prostora manj v naših ustih, zato je včasih potrebno puljenje modrostnega zoba. Postopek puljenja modrostnega zoba vam bo povedal sam zobozdravnik, ki bo to uredil.

puljenje modrostnega zoba

 

Mogoče se komu to sliši malo smešno, ko sem omenila večje čeljusti. Ampak nekoč so se ljudje malo drugače prehranjevali, kot danes. Zato pa imamo danes v naših čeljustih premalo prostora včasih za vse zobe. Navadno zrastejo nam samo štirje modrostni zobje, zgoraj na vsaki strani, prav tako spodaj. Nekaterim v celem življenju sploh ne zrastejo in nimajo težav s tem. Modrostni zobje zrastejo nekje od 18. pa do 25 leta. Ni rečeno, da vam kasneje ne smejo več se prikazat. Večkrat se mora zobozdravnik odločit za puljenje modrostnega zoba. Ali je potrebno to izvesti bo on točno vedel, ko se bodo pri vam pojavljale bolečine ali kakšne podobne težave. Težave, ko pogosto boli, ko nimajo ostali zobje dovolj prostora, ko se pojavljajo razna vnetja in še se najde kakšna težava.

Puljenje modrostnega zoba bo zobozdravnik uredil pravi čas in ne boste kasneje imeli nobenih težav. Če niste imeli do danes težav in imate vse štiri modrostne zobe, samo recite hvala bogu. Puljenje modrostnega zoba ne sme prinesti nikakršnih komplikacij, zato samo brez težav do kirurga, ki bo to operacijo opravil. Tako bo vam lažje in vas ne bo več nič bolelo, ko bo lepo vse zacelilo.