Nahajate se na: Home » Šport in prosti čas » Pumptrack in več

Pumptrack in več

Med prostim časom se rad odpravim na pumptrack s kolesom tja se odpravim z namenom, da bi se sprostil saj je pumptrack sproščujoč in miren tam se dostikrat po družimo s prijatelji. Primeren je za vse starosti otrok in tudi starejših.

pumptrack

 

Ko se voziš na pumptracku moraš paziti na ostale, ki se vozijo po njem, pazljiv moraš biti tudi na gibljivost telesa saj lahko pride do poškodbe. Obvezno moraš biti tudi zavarovan z ščitniki za koleno in čelado. Na pumptracku je cilj, da dosežeš čim večjo hitrost tudi če si neizkušen na pumptracku se bos hitro navadil in postalo ti bo lažje za začetnike je najboljše, da upoštevanje pravilno gibanje rok in nog in se s tem pričenjaš poganjati hitreje če ne boš pravilno gibal z rokam in nogami se po vsej verjetnosti ne boš premikal tako hitro. Po pumptracku se lahko voziš z rolko, kolesom, rolerji, skirojem, in mnogo večjimi največkrat boš na pumptracku srečal druge,  ki se vozijo s kolesi saj je kolo najbolj pogosto vozilo na pumptracku, ker je tudi najbolj lahek za pridobivanje začetnega znanja, ki ga potrebuješ na pumptracku. Pumptrack mora imeti hrapavo podlago mora biti čist brez kakršnihkoli kamenčkev, ki bi lahko prišla med kolesa in te zmotila pri voženjem.

Zakaj se mi zdi da je pumptrack najbolj sproščujoč?  Največkrat se nahaja v naravi kar pomeni da si na odprtem prostoru na svežem zraku kjer je ponavadi tudi veliko družbe in ti nikoli ni dolgčas tam lahko tudi spoznaš  kar nekaj novih prijateljev,  ki lahko postanete zelo dobri prijatelji .

Vem, da nekaterim mogoče kolesarstvo ni všeč ampak vam predlagam, da se usedete na kolo in odpeljete na najbližji pumptrack. V Sloveniji je zdaj vedno več pumptrackov, ki se zdaj bolj in bolj širijo po celi Sloveniji.