Nahajate se na: Home » Storitve/trgovina » Skladiščenje tovora na primeren način

Skladiščenje tovora na primeren način

Skladiščenje je fizično shranjevanje tovora v prostoru ali pa zunaj, na prostem. Več si lahko o skladiščenju preberete na spletni strani; sersentransport.si/services/skladiscenje/, kjer se lahko tudi sami dogovorite za skladiščenje vašega tovora. Za vsak tovor je namreč pomembno shranjevanje v primernih pogojih, kjer je tovor zavarovan pred krajo in zaščiten pred vremenskimi vplivi, razen v primeru vremensko odpornega tovora.

skladiščenje

Značilnosti primernega skladiščenja
Vsak tovor, pa naj bo občutljive narave ali pa ne, je potrebno skladiščiti na primeren način. Tako je tovor, ki ni odporen na vremenske vplive, najbolje shranjevati v varnem in suhem skladišču, kjer je zaščiten pred vremenskimi vplivi, kot so sonce, dež, sneg in veter. Prav tako pa je za kvalitetno shranjevanje tovora pomembna opremljenost skladišča z nadzornimi kamerami, ki preprečujejo kakršnekoli kraje. Za kvalitetno skladiščenje pa je potrebno imeti izkušeno ekipo, ki skrbi za tovor ob prihodu in skozi celoten čas shranjevanja.

Potek skladiščenja
Zaposleni ob prihodu tovora preverijo, v kakšnem stanju je tovor, če je primerno označen in če ima vso ustrezno dokumentacijo. Kadar so vsi pogoji izpolnjeni, sledi previdno raztovarjanje z viličarjem. V nasprotnem primeru pa se najprej uredi dokumentacijo, šele po tem pa se tovor raztovori. Nato sledi označevanje tovora po sistemu skladišča, kar zagotavlja dober nadzor nad zalogo in natančno spremljanje skladiščenih stvari. Po označevanju nastopi razporeditev tovora po skladišču, kjer se ves čas shranjevanja skrbi za varnost blaga in čistočo prostorov.

Zunanje skladiščenje
V primerih vremensko odpornega tovora, je za shranjevanje primerno tudi zunanje skladiščenje, ki je enako kot notranje zaščiteno pred krajo, ni pa zaščiteno pred vremenskimi vplivi. Ta vrsta shranjevanja je navadno cenovno ugodnejša od notranjega skladiščenja, saj vključuje le stroške samega shranjevanja. Notranje skladiščenje pa poleg cene shranjevanja, vključuje še stroške osebja in dodatne opreme. Kljub nižjemu strošku, pa zunanje shranjevanje ni primerno za vse vrste tovora, tako se lahko na prostem skladišči le tovor, ki je označen kot vremensko odporen.