Nahajate se na: Home » Storitve/trgovina » Talno gretje – da ali ne?

Talno gretje – da ali ne?

Ogrevanje stanovanj oziroma bivalnih objektov je stalna vprašalnica v naših življenjih. Kaj je najboljše, najbolj ekonomično, najbolj praktično in predvsem kaj je tisto, kar ustvari toplino doma? Se zanimate za talno gretje in se sprašujete, kaj je tisto, kar vas bo k talnemu gretju prepričalo ali vas od njega odvrnilo?

Prednosti talnega gretja

Ko razmišljate o renovaciji vašega doma, je smiselno, da razmišljate tudi o namestitvi talnega gretja. Sistem je zelo enostaven za namestitev – nekateri ga opravijo sami, drugi namestitev prepustijo strokovnjakom. Uporaba talnega gretje je enostavna, predvsem pa varna. Ko sistem enkrat namestite, ga je praktično nemogoče poškodovati, varovalni mehanizem pa poskrbi, da se električna napetost takoj prekine v primeru kratkega stika oziroma drugih težav.

 

talno ogrevanje

 

Sistem zavzame malo prostora. No, še bolje – nič prostora. Ker ga namestite pod površino talne opreme (na primer ploščic), boste z namestitvijo pridobili ogromne površine prostora. Povsem nasprotno kot prostor, ki ga zavzamejo radiatorji. Prav slednji dodatno povzročajo preglavice tudi tistim, ki skrbite za njihovo čistočo. Čiščenje prostora okoli njih je prava muka, kajne?

Talno gretje je prava izbira za vse, ki se zavedate pomena toplih nog. Ko nas zebe v noge, nas zebe v celo telo. Ste že opazili? S talnim gretjem poskrbite, da noben del vašega stanovanja ne bo neizkoriščen – če je bila igra vaših otrok omejena na prostore, kjer imate nameščeno preprogo ali les, ob talnem gretju temu ne bo več tako.

Kaj pa ovire?

Namestitev sistema talnega gretja vpliva na debelino vaših tal. Namestitev je torej potrebno načrtovati vnaprej in temu prilagajati tudi druge dimenzije objektov v prostoru, vključno z vrati in pragovi.

Čeprav je prednosti talnega gretja ogromno, mnoge odvrne tudi cena. Ta je odvisna od površin, ki jih želite s talnim gretjem opremiti ter seveda vložka dela, ki ste ga pripravljeni v delo vložiti sami (saj veste, mojstri stanejo). Odvisno od izkušenj tistega, ki namešča ter površine prostorov, pa je odvisen tudi časovni okvir, ki ga bo sama namestitev zahtevala.