Nahajate se na: Home » Zdravje in lepota » Tečaj klasične masaže za vse, ki želite razvajati druge

Tečaj klasične masaže za vse, ki želite razvajati druge

Masaža predstavlja pomembno možnost sprostitve mnogih obiskovalcev masažnih salonov. Število uporabnikov se iz leta v leto povečuje, vse več pa je tudi posameznikov, ki se vključijo v tečaj klasične masaže in pridobijo ustrezno izobrazbo, da lahko klasično masažo izvajajo tudi sami. Klik na www.mojstil.si/tecaj-klasicne-masaze/ vam omogoča pridobitev NPK Maser/maserka, ki vam med drugim omogoča tudi vpis v register maserjev.

Kaj je NPK, ki ga nudi tečaj klasične masaže?

NPK je kratica za nacionalno poklicno kvalifikacijo. Ta vam zagotavlja uradno potrdilo s katerim potrjujete ustrezno strokovno usposobljenost za opravljanje določenega poklica – v tem primeru poklica maser oz. maserka. S pridobitvijo potrdila se lahko odločite za zaposlitev v salonih, ki izvajajo klasično masažo, lahko se odločite za delo v tujini ali pa odprete lasten salon za razvajanje.

tečaj klasične masaže

Tečaj klasične masaže zagotavlja znanje, ki pomaga drugim.

Kaj je klasična masaža?

Tečaj klasične masaže vam bo ponudil različna znanja s področja teorije anatomije in fiziologije, ki ga boste povezali s praktičnimi znanji same izvedbe klasične masaže. Glavni namen klasične masaže je spodbujanje sprostitve posameznika s sproščanjem napetih mišic ter povečanje pretoka krvi in limfe.

Tečaj klasične masaže je usmerjen v razvoj praktičnih izkušenj pri izvajanju sproščanja napetih mišic, ki jih pri posameznikih različnih strok povzročajo vsakodnevne aktivnosti, med njimi tudi na videz nezahtevno sedenje za računalnikom. Klasična masaža je običajno v pomoč pri sproščanju napetosti v predelu križa, ramen in vratu, čeprav vključuje celotno telo.

Pozitivni učinki klasične masaže

Tečaj klasične masaže vas bo spodbudil k razmisleku o vseh možnih pozitivnih učinkih klasične masaže, kamor sodijo izboljšanje krvnega in limfnega pretoka ter koristni učinki na živce (predvsem avtonomni živčni sistem). Klasična masaža izboljša prebavo, presnovo in privzem hranil, prav tako pa pomaga pri izločanju prekomernih količin vode iz telesa. Koristni učinki klasične masaže se kažejo tudi izboljšanju videza kože, saj klasična masaža pozitivno deluje presnovo in s tem odstranjevanje mrtvih kožnih celic, ter na odstranjevanje izločkov podkožnih žlez. Klasična masaža pozitivno vpliva na srčni ritem, zniževanje krvnega pritiska ter krvnega sladkorja ter izboljšanje privzema kisika v mišice ter sočasnega odstranjevanja odpadlih produktov metabolizma celičnega dihanja.