Nahajate se na: Home » Zdravje in lepota » Zobni mostiček je enostavna rešitev za manjkajoče zobe

Zobni mostiček je enostavna rešitev za manjkajoče zobe

Tudi vi nenehno skrivate svoj nasmeh ali pa se sploh nočete smejati, saj vas je sram svojih zob, ali bolje rečeno, svojih manjkajočih zob v ustni votlini? Potem je skrajni čas, da obiščete svojega zobozdravnika in si omislite zobni mostiček. Na ta način si boste enostavno in relativno hitro povrnili samozavest, zato se boste v družbi ponovno brezskrbno smehljali.

O zdravju zob niti ne razmišljamo veliko

zobni mostiček

Ne skrivajte svojega nasmeha v družbi.

Če smo povsem iskreni, le redko namenjamo pozornost zdravju naših zob. Že res, da si jih (vsaj večina) vsakodnevno ščetkamo in nitkamo, morda uporabljamo celo ustno vodico, to pa je več ali manj vse. In dokler je z našimi zobmi vse v redu, torej dokler so zdravi in bolj ali manj sijoči, je vse v najlepšem redu. Žal pa se situacija kaj hitro spremeni, ko nas začne boleti zob, nam izpade kakšen zob, se pojavi karies, skratka, ko nastopi neka težava z zobmi. Takrat običajno obiščemo zobozdravnika, ki nam bolj ali manj uspešno pozdravi težave. Žal pa v nekaterih primerih enkraten obisk zobozdravnika ni dovolj, da bi se znebili vseh težav, povezanih z zobmi. Take težave so denimo manjkajoči zobje.

Ko imate težave z zobmi, čim prej obiščite zobozdravnika

Veliko ljudi svojega zobozdravnika obišče takoj, ko ugotovijo, da jim manjka eden izmed zob, saj se z luknjo med zobmi ne počutijo dovolj samozavestne, da bi se v družbi prešerno smejali. Spet drugi pa v nedogled odlašajo z obiskom zobozdravnika, saj jih je strah ali kaj podobnega. A manjkajoči zobje niso problematični le z estetskega vidika, temveč nam lahko povzročijo nemalo drugih, resnejših težav, denimo nam onemogočajo normalno in pravilno žvečenje hrane. Poleg tega se zmanjša žvečna površina, ali pa se ostali zobje začnejo nagibati v zobno vrzel, nepravilna lega zob pa pogosto otežuje čiščenje, omogoča zastajanje ostankov hrane, večja verjetnost je, da se pojavi zobna gniloba pa še dovzetnejši ste za obolenje zobnih tkiv. Četudi vas je groza obiska zobozdravnika, vam priporočamo, da ga v primeru izpadlih zob vsekakor čim prej obiščete, saj je zagotovo lažje nadomestiti manjkajoči zob kot pa zdraviti resnejše bolezni zob. Pred posegom lahko svojemu zobozdravniku tudi poveste, da vas je strah in večina zobozdravnikov se potrudi, da poseg opravi čim manj boleče ter čim hitreje.

Zobni mostiček učinkovito reši problem manjkajočih zob

Zobni mostiček je nekakšna zobna rekonstrukcija, ki nadomešča manjkajoče zobe v ustni votlini. Zobozdravnik vam lahko zobni mostiček izdela iz različnih materialov – cirkonij, porcelan, keramika in podobno – in prav pacient sam se odloči, kateri material želi. Seveda vam pri odločitvi lahko pomaga zobozdravnik, a končno besedo imate vi, pacienti. Zobni mostiček poleg vseh težav, omenjenih zgoraj, poskrbi tudi za večjo razumljivost govora, podpre tkiva ustnic in lic ter ohranja naravno skladnost potez obraza. Če vam je izpadel zob torej nikar ne odlašajte z obiskom zobozdravnika, saj si boste s tem nakopali le še več težav, rešitev za manjkajoče zobe pa je povsem preprosta.

zobni mostiček

Z zobnim mostičkom boste ponovno imeli popoln nasmeh.

Če vam manjka kateri izmed zob in se zaradi tega počutite nesamozavestno v družbi, vam predlagamo, da obiščete osebnega zobozdravnika in se z njim pogovorite o možnostih zobnega mostička. Zobni mostiček je povsem enostavna in preprosta rešitev za manjkajoče zobe, ki vam bo gotovo izboljšala kakovost življenja.