Nahajate se na: Home » Zdravje in lepota » Zobozdravstvo – Za bleščeč nasmeh

Zobozdravstvo – Za bleščeč nasmeh

Zobozdravstvo je veja medicine, ki se ukvarja, preučuje, zdravi bolezni in odkriva nove bolezni ter motnje v ustni votlini. Ponuja nam različne storitve, kot so pregledovanje zob in dlesni, iskanje nepravilnosti in pomankljivosti, ki jih moramo odpraviti in odpravljanje le teh. Zobozdravniki Doktor1a vam zagotavljajo tudi brezplačen prvi pregled in neboleče posege.

zobozdravstvo

Zoobzdravstvo se deli na splošno zobozdravstvo, ki se ukvarja z iskanjem in odpravljanjem nepravilnosti in na estetsko zobozdravstvo oziroma kozmetično zobozdravstvo, ki se ukvarja z zdravljenjem zob z estetiko v mislih, kar pomeni da poskrbi za bleščeč nasmeh. Za zobozdravstvo se lahko odloči vsak posameznik, ki želi poskrbeti za zdrave, močne in lepe zobe.

Splošno zobozdravstvo

Splošno zobozdravstvo se ukvarja z urejanjem ustne votline naprimer ustvarjanje pogojev za rast mpdrostnih zob in njihovo odstranjevanje če je to potrebno, prekrivanjem manjkajočih zob in tudi izdelavo protez, ki jih delimo na delne in totalne. Totalne nadomestijo celotno zobovje, delno pa le del zob, ki manjka v čeljusti. Prav tako se ukvarja z zdravljenjem različnih pomankljivosti ali nepravilnosti, kot so škripanje z zobmi, koreninski kanali in negativne posledice kajenja. Ponavadi gre za čiščenje ozbnega kamna ter za pleskanje zob.

Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo se ukvarja z izboljšanjem funkcije in izgleda zob. Zagotavlja bleščeč nasmeh in boljši izgled celotnega obraza. Gre za lasersko oblikovanje dlesni, bele plombe, beljenje zob, dvig dlesni, dograditev zob nakit za zobe in podobno. Ustna votlina je polna bakterij, ki se ves čas širijo in povzročajo slab zadah, estetsko zobozdravstvo pa le te lahko odpravi. Prav tako lahko odpravi različne bolezni kot je paradontoza.

Pri zobozdravstvu je najpomembnejša preventiva, ki je tudi najcenejši in najboljši način preprečevanja bolezni. Prav zaradi preventive je danes veliko pregled nad stanjem zob, kot pred 10 leti. Poleg pregledov je pomembna tudi prehrana in redna menjava zobne ščetke.