Nahajate se na: Home » Dom in vrt » Ali vsi laminati ponujajo enako kakovost?

Ali vsi laminati ponujajo enako kakovost?

Ste pred prenovo svojega stanovanja in se vam je zataknilo že pri izbiri talne obloge. V današnji ponudbi imate možnosti izbirati med različnimi vrstami paketa, vinila, linoleja in laminata. Laminati kljub nekaj več kot z sedemsto različnimi vzorci in barvami ponuja ker precej težko odločitev za izbiro. Na Spletni strani www.floor-experts.si/izdelki/laminati/ si tako lahko ogledate bogato ponudbo izdelkov za najboljšo izbiro talne obloge. Laminati se poleg barvnih vzorcih delijo tudi na strukture kakovosti.  Laminati imajo oznake w31, w32 in w33. Oznake pomenijo različne obrabe glede na obremenjenost vaših tal. Ker ljudje velikokrat pri izbiri pogledamo tudi na končno ceno je tveganje, kjer se odločate za ceno in kakovost po navadi najboljša izbira srednji razred. Laminati srednjega razreda ponujajo zelo dolgo življenjsko dobo in so zelo enostavni za nego. Laminati dovoljujejo, da se jih preprosto neguje z mlačno vodo, saj je z njo lažje odstraniti trdovratnejše madeže.laminati

V primeru napačne izbire čistila lahko na dolgem roku laminatu odstranite njegov sijaj ali pa ga celo poškodujete. Ker pa pri večini uporabljamo univerzalna čistilna sredstva, ki jih redčimo z vodo le ta dajejo občutek motnega videza tal. V takih primerih ne poizkušajte vse vrste čistil za odstranjevanje teh madežev, temveč se pred nakupom posvetujte z strokovnjakom za prodajo tovrstnih talnih oblog. Ker ljudje po navadi v talni oblogi iščemo občutek topline so tako na prvem mestu prodaje laminati z barvo hrasta, smreke in podobnih lesenih barv. Vsekakor pa barva vpliva tudi glede na sobo kjer laminat uporabljate oziroma ga želite namestiti.

Laminati so vsekakor primerni tudi za način talnega ogrevanja, vendar morate biti pred nakupom pozorni da izberete pravega. Laminat je za samo namestitev najlažja izbira saj le tega ne lepimo ali pribijamo na tla temveč ga preprosto namestimo na klik sistem. Prav tako je odstranitev preprosta in nezahtevna za vsakega uporabnika. Zgolj redna nega in pametna izbira kakovostnega laminata lahko vpliva na njegovo dolgo življenjsko dobo.