Nahajate se na: Home » Dom in vrt » Ročni in avtomatski sesalci za bazen

Ročni in avtomatski sesalci za bazen

Sesalci za bazen so nujen del opreme, še posebej v poletni sezoni. Večje vrste je treba z njimi nujno posesati vsaj enkrat na teden. Sicer pa na trgu lahko izbirate med dvema osnovnima vrstama. To sta ročni in avtomatski sesalec za bazen.

Čiščenje bazena je na sploh zelo pomembno, če želite v njem kar se da najbolje uživati in ga seveda tudi primerno vzdrževati. Najprej je potrebno očistiti površino. Z nje je treba posneti vso nabrano nesnago, na primer listje, alge, žuželke. Če se umazanije ne lotite pravočasno, ta sčasoma potone na dno, s tem pa si ustvarite samo še dodatno delo.

bazen

Ročna vrsta bazenskega sesalca

Ročni sesalci so sestavljeni iz sesalne glave in cevi. Glava je pritrjena na teleskopski drog. Cev je povezana s prav posebnim nastavkom na skimerju, to je posnemovalcu površinske umazanije. Ročno sesanje bazena zlahka lahko primerjamo s sesanjem preproge v dnevnem prostoru. Gre namreč za premikanje droga in glave. Ob tem imate občutek, kot da bi sesali po tleh.

Avtomatski sesalci pa so izdelani tako, da bazene čistijo z najmanjšo možno mero intervencije z naše strani. To pomeni, da ga praviloma samo namestite, delo pa opravi kar sam.

Še druga opravila pri čiščenju bazena

Posnemanje nesnage s površine ter sesanje še zdaleč nista edini opravili pri čiščenju. Nujno potrebno je namreč tudi čiščenje površine. Stene in dno je treba očistiti s posebnimi pripomočki, na primer z gobico, ki je posebej namenjena temu opravilu. Na omenjenih delih bazena se namreč nabirajo tudi alge. Te lahko izjemno neugodno vplivajo tako na naše zdravje kot tudi na sam izgled.

Z drgnjenjem sten odstranjujete tudi nabrani kalcij. Material gobice, s katero boste čistili, pa mora biti enak materialu, iz katerega so narejene same stene.

Ključnega pomena je tudi filtriranje vode. Še posebej tedaj, kadar želite vse poletje uživate v kristalno čistem bazenu. Na voljo je več filtrov, najpogosteje pa se kupci odločijo za nakup peščenega ali pa kartušnega. Obe vrsti dobro poskrbita za primerno vzdrževanje vode.