Nahajate se na: Home » Zanimivosti » Zlati prinašalec, najbolj priljubljena pasma

Zlati prinašalec, najbolj priljubljena pasma

Danes lahko rečemo, da je ogromno ljudi, ki ima doma vsaj enega psa. Nekateri imajo mešance, spet drugi pasemske pse. Najbolj priljubljena pasma je zlati prinašalec. Tudi sama tega nisem mogla verjeti, sem prvo pomislila na kakšno manjšo pasmo psa. Ampak vseeno, v tem članku se bomo posvetili zlatkotu, kot mu mnogi rečejo. Mislim, da je vsem jasno za katerega psa se gre in moramo priznati, da je res priljubljen pes, saj je res prisrčen in prijaznega obraza. Je pa tudi zelo pameten pes. Zakaj? To pa lahko izveste na spletni strani ali pa boste tudi tukaj nekaj izvedeli.

Kot prvo moramo vedeti, da je to velika pasma, kar pomeni, da potrebuje kar nekaj prostora. Bo vesel, če mu namenite prostor v stanovanju, posebno v mrzlih zimskih dneh. Ker je zelo družaben pes, je primeren za vsakogar. Zlati prinašalec ima zelo rad otroke, zelo se naveže na svojega lastnika. Tudi druge živali zelo lepo sprejme in ni napadalen do njih. Res pa je, da je tudi vse odvisno kako psa naučimo. Mi smo tisti oziroma lastnik psa, da psa nauči določene stvari. Pravijo, kakšen lastnik takšen pes.

zlati prinašalec

Omenila sem, da je zelo pameten in učljiv. Saj zlate prinašalce zelo radi usposabljajo za pse vodnike, reševalce in prav tako za terapevtske pse. Samo ime nam že pove zlati prinašalec, da je njegova dlaka zlate barve. Sam kožuh je zelo gost, zato se lahko brez težav kopa tudi v mrzli vodi. Saj mu kožuh preprečuje, da bi mu voda prišla do kože. Zato tudi vsem polagam na srce, psa se nikoli ne striže, psu ne bo vroče v njegovi dlaki. Dlaka je njegov izolator in ga ščiti pred vročino in mrazom. To ni pes čuvaj, da bi ga imeli zunaj na ketni. Je družinski pes za stanovanje in ljubitelj družine.