Nahajate se na: Home » Šport in prosti čas » Vogel raj za ljubitelje smučanja in pohodništva

Vogel raj za ljubitelje smučanja in pohodništva

Topli spomladanski dnevi kar kličejo po novih pohodniških doživetjih in naznanjajo slovo od smučarskih radosti. Ljubitelji pohodništva zagotovo že razmišljate o novih pohodniških turah, kjer zagotovo ne sme manjkati Vogel, ki je podrobneje predstavljen tudi na https://www.nadlani.si/potovanja/vogel-cene-smucarskih-vozovnic-in-poletna-ponudba/.

Kje se nahaja Vogel?

Vogel se nahaja na nadmorski višini 1923 metrov in je del Julijskih Alp in je hkrati del zavarovanega območja Triglavskega narodnega parka. Prav zato ne preseneča, da je Vogel priljubljena turistična destinacija, ki prepriča v vseh letnih časih ter nudi priložnosti za različne športne aktivnosti.

 

vogel

 

Kaj naj tam počnem?

V zimskih mesecih turistična destinacija prepriča s ponudbo za smučarje in deskarje, pri tem se lahko odločate med različno zahtevnimi deli, kar bo v izbiro prepričalo tako napredne smučarje kot tiste, ki se z belimi strminami srečujete prvič.

V spomladansko-poletnem času, ko belo snežno odejo, nadomestijo zelene barve, ki ponujajo rastlinje najrazličnejših oblik ter druge naravne danosti, ki dokazujejo neokrnjenost narave v tem predelu, pa boste nas svoj račun prišli ljubitelji pohodništva. Izbirate lahko med lažjimi, srednje zahtevnimi ter zahtevnimi pohodniškimi potmi, ki jih zlahka najdete na spletu in vas prepričajo s svojo zahtevnostjo. Seveda ne gre mimo opozorila, da pot prilagajajte vsem članom skupine ter poskrbite za varno pohodniško izkušnjo.

Kakšna je varna pohodniška izkušnja?

Že ptički na veji čivkajo, bi lahko rekli, da slabega vremena ni, obstajata pa zelo slaba oprema in priprave. Nobene pohodniške poti ne smemo jemati zlahka, vsaka lahko namreč privede do nepozabne pohodniške dogodivščine, ki je lahko prijetna ali pa manj prijetna.

Da bo vsaka prijetna, upoštevajte vse varnostne ukrepe s katerimi boste poskrbeli za najboljši možen izid poti. Tako se vnaprej pripravite in načrtujte svojo pot od začetka do konca, vnaprej obvezno predvidite tudi morebitne postanke in obroke. Seveda ne pozabite niti na zadostne količine tekočine ter manjše prigrizke v primeru morebitne slabosti (kakšen bonbon za dvig energije je povsem upravičena pregreha). Obvezno poskrbite za pohodniško obutev ter primerna oblačila, ki naj v poletnih mesecih nudijo zaščito tudi pred močnim UV-sevanjem. Ob tem seveda ne pozabite na sončno zaščitno kremo ter klobuk, dobro pa je, da o svojih načrtih vnaprej obvestite koga od bližnjih, kateremu se ob dogovorjeni uri tudi javite.